Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
E-mail: info@nagyerdei.hu
Tel.: 06-52/314-021

Ételrendelés, Nagyerdei Étterem


E-Vendéglátás a Debreceni Egyetemen


A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. bemutatása


1996 májusában a Hajdú-Bihar megyei felsőoktatási intézmények (ma már a Debreceni Egyetem és társult intézményei) hallgatói önkormányzatainak önkéntes együttműködéseként megalakult a Hajdúsági Hallgatói Önkormányzatok Kulturális Egyesülete (HAHA). Az egyesület fő célja a hallgatói önkormányzatok által felvállalt hallgatói szolgáltatások és rendezvényszervezési feladatok folyamatos, egyre magasabb szintű biztosítása, az összefogás révén nagyobb szabású feladatok sikeres megoldása volt. Az egyesület első jelentősebb programjai a Közös Egyetemi Napok rendszerének kialakítása, az 1998-as és 1999-es Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) megszervezése, valamint az Egyetemi Élet című lap kiadásának megpályázása és az újság fejlesztése volt.


1999-ben az egyesület létrehozta a Debreceni Campus Kft-t. Erre a lépésre azért volt szükség, mert az ősszel megnyitotta kapuit a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferenciaközpont, melynek üzemeltetési feladatai megkívánták a gazdasági társasági formában való működést. Még ugyan ezen év végén elkezdte működését a Hallgatói Tanácsadó és Karrieriroda, amely az előző években végzett ilyen irányú hallgatói tevékenységeket fogta össze egy rendszerbe, hogy biztosítani lehessen azok folyamatos működtetését és fejlesztését.

2002 újabb mérföldkő a szervezet életében, hiszen több mint egyéves előkészítés után a Kft. átalakításával létrejött a Debreceni Campus Kht. A Debreceni Egyetem felismerve munkánk jelentőségét felerészben tulajdonosává vált a közhasznú társaságnak, amelyet felruházott a hallgatókkal kapcsolatos kereskedelmi-szolgáltató tevékenységek kizárólagos jogával. Az egyetem mellett a tulajdonosok között található a HAHA, valamint a jogelőd intézmények hallgatói egyesületei. Az így létrejött félig egyetemi, félig hallgatói szervezetet jelenleg mintaértékűnek tekintik mind felsőoktatási intézmények, mind pedig az oktatási kormányzat. 2007. szeptember 4-én a Debreecni Campus Kht. átalakult Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft-vé.

A kft. feladata széleskörű, a Debreceni Egyetem területén megjelenő, hallgatókat érintő szolgáltatások végzése, koordinálása, a hallgatói önkormányzatok üzleti jellegű tevékenységének segítése. Ennek keretében a kft. az alábbi tevékenységeket végzi:

- teljes körű rendezvényszervezés (szakestek, koncertek, bálok, konferenciák),
- klubok üzemeltetése és vendéglátás (Lovarda, Kazánház, Klinika Egyetemi Klub, Koli Klub),
- gyermek, diák és felnőtt étkeztetés (Lovarda étterem, Nagyerdei Étterem, általános iskolai, óvodai és bölcsődei étkeztetés),
- PONT Szolgáltató Központ és a Hallgatói Tanácsadó és Karrieriroda működtetése,
- kiadványok menedzselése (Egyetemi Élet, Hallgatói Kalendárium, Felvételi tájékoztató)
- fénymásolók üzemeltetése,
- ital automaták üzemeltetése.


A kft. tevékenységének eredményét a kezelésében lévő ingatlanok fenntartására, karbantartására, valamint különféle hallgatói célok finanszírozására fordítja.

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. üzemelteti a nagyerdei campus területén található Nagyerdei Éttermet, Fapuma büfét, Főépület büfét, Kémia épület büfét, ÉÉK Könyvtárépület Galéria kávézót, az egyetemi ajándékboltot és a Koli Klubot.

Az étteremben minden nap kétféle napi menüből választhatnak a vendégek, valamint 30 féle ala carte ételből, mely naponta változik. A kínálatban minden nap megtalálhatók frissensültek, saláták, főzelékek, vegetáriánus ételek, cukrászsütemények, gyümölcsök és sajtok.

Az étteremben rendezvények lebonyolítását is vállaljuk 300 főig. (A konyha engedélyezett kapacitása: 2000 adag/műszak, a cukrászüzemé 600 szelet/műszak.)

A büfékben saját előállítású védőgázas csomagolású szendvicseket, üdítőket, ásványvizet, kávét, kávékülönlegességeket, péksüteményeket, cukrászsüteményeket, tej és tejtermékeket, dohányárut, édességet vásárolhatnak 07.30-18.00 óra között.

A kft. üzemelteti az Arany János Gyakorló Általános Iskola konyháját (600 adagos) és éttermét, a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola konyháját (550 adagos) és éttermét, valamit a hajdúböszörményi HPFK konyháját (300 adagos) és éttermét.

A kft. üzemelteti a Böszörményi úti Campus területén található Kazánház Egyetemi Klubbot és az AVK büfét is, valamint a Klinika területén található Klinika Egyetemi Klubbot.

A kft. üzemelteti a Kassai úti Campus területén található Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központot, mely 200 adagos konyhával és étteremmel rendelkezik.

Jelenlegi és leendő Vendégeink, partnereink interneten a www.lovarda.hu, a hallgato.com és a www.nagyerdei.hu honlapokon tájékozódhatnak programjainkról, rendezvényeinkről, étlapunkról és választékunkról.

honlapkészítés, Debrecen rendszergazda